9 Mayıs 2013 Perşembe


İşte 2013 Leiden Sıralama Listelerinde Türk Üniversiteleri

Hollanda Leiden Üniversitesi tarafından açıklanan "dünyanın en iyi 500 üniversitesi" sıralamasına, Hacettepe, ODTÜ, Ankara, Ege, İstanbul ve Gazi üniversiteleri girdi. ODTÜ en fazla ülke birinciliği alan üniversite oldu. ODTÜ'yü İstanbul ve Ankara Üniversitesi takip etti.
Web of Science veri tabanından 2008 – 2011 yılları arasında yayınlanan makale (article) ve inceleme(review)’ler esas alınarak hazırlanan Leiden Üniversitesi (Hollanda) 2013 sıralaması Nisan 2013’de http://www.leidenranking.comadresinde ilan edilmiştir. 

Leiden, tüm kriterlerden elde edilen puanları toplayarak tek bir sıralama listesi yapmamaktadır. Bunun yerine, kullanıcılara esneklik sağlamak amacıyla her bir kriter için ayrı sıralama tablosu vermektedir.
Ayrıca, bu yıl ilk defa üniversiteler Biyomedikal ve Sağlık Bilimleri, Yaşam ve Yer Bilimleri, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Doğal Bilimler ve Mühendislik, Sosyal ve Beşeri Bilimler olmak üzere 5 temel alanda da sıralanmıştır.       

Türkiye Üniversitelerinin Durumu
Leiden Üniversitesi tarafından geçtiğimiz yıl yapılan sıralamada ilk 500’de 6 üniversitemiz yer almıştı. Yeni 2013 sıralamasında da aynı şekilde dünyanın ilk 500 üniversitesi arasında 6 Türk üniversitesi girebilmiştir. İlk 500’e girebilen üniversitelerimiz Hacettepe, ODTÜ, Ankara, Ege, İstanbul ve Gazi üniversiteleridir. 
İlk 500’deki Türkiye üniversitelerinin 4 farklı “Etki” ve 1 “İşbirliği” göstergeleri için verilen tablolar aşağıda özetlenmiştir. Leiden sıralama tabloları, üniversitelerin boyut normalizasyonu, diğer kurumlarla yapılan ortak yayınlar kurumlara dağıtılarak ve İngilizce olmayan yayınlar da hesaba katılarak hazırlanmaktadır. Aşağıdaki özetlenmiş tablolar üniversitelerimizin kendi aralarında ve en iyi 500 listelerindeki yerlerini göstermektedir.
2013 Leiden Sıralama Listelerinde Türk Üniversiteleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...